Tunturi-Lapin Kehitys mukana pohjoisen alueen liikenne- ja logistiikkajärjestelmän kehittämisen New North seminaarissa 8.-9.11

Suomi, Ruotsi ja Norja yhdistävät voimansa kehittääkseen pohjoista aluetta ja sen liikennejärjestelmää. Euroopan unionin Interreg Aurora -ohjelma on myöntänyt huomattavan rahoituksen New North -transport, Logistics and Security of Supply -hankkeelle, joka keskittyy pohjoisen alueen liikenne- ja logistiikkajärjestelmän kehittämiseen. Tavoitteena on vastata myös pohjoisen alueen tulevaisuuden investointipotentiaalin toteutumiseen sekä liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvän teknologian kehittymisen mahdollisuuksiin. Lapin liitto toimii hankkeen pääpartnerina yhdessä Ruotsin ja Norjan alueellisten toimijoiden kanssa.

Interreg Aurora -ohjelman myöntämä noin 2 000 000 euron rahoitus vahvistaa pohjoisen alueen yhteistyötä ja mahdollistaa sujuvammat kuljetusketjut, huoltovarmuuden, sähköisen lentoliikenteen sekä vihreiden kuljetuskäytävien kehittämisen. Hanke kattaa Lapin, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan liittojen yhteistyön Suomessa, Merenkurkun neuvoston Kvarkenin sekä Västerbottenin ja Norrbottenin alueiden Ruotsissa, sekä Tromsin, Nordlandin ja Finnmarkin alueiden Norjassa. Hanke saa tukea myös laajalta yhteistyöryhmältä varmistaakseen tiedonkulun ja vuorovaikutuksen sujuvuuden.

 

 

New North -hankkeen tavoitteena on kehittää kestävää liikennejärjestelmää pohjoisella alueella, joka ottaa huomioon tulevaisuuden liikenteen mahdollisuudet. Hanke pyrkii vastaamaan muuttuneeseen geopoliittiseen tilanteeseen ja Barentsin liikenne- ja logistiikkahankkeesta (BRTL) saatuun tietoon. Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on vahvistaa alueen toimijoiden välistä yhteistyötä ja parantaa pohjoisen alueen liikenneyhteyksiä”, tiivistää Lapin liiton suunnittelujohtaja Paula Qvick.

Hanke on käynnistynyt 1.9.2023 ja jatkuu 36 kuukauden ajan. Hankkeelle on myönnetty budjettia yhteensä noin 2 miljoonaa euroa.

New North -aloitusseminaari marraskuussa Rovaniemellä

Ensimmäinen hankkeen seminaari järjestetään Rovaniemellä Arktikumissa 8. -9.11.2023. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu hankkeen englanninkielisillä sivuilla.

Hankkeen nimi: New North -transport, Logistics and Security of Supply
Rahoitus: Interreg Aurora -ohjelma
Hankeaika: 1.9.2023-30.8.2026 (36kk)
Hankkeen budjetti: 1 980 592 euroa

Hankekumppanit:
1. Lapin liitto (pääpartneri, Suomi)
2. Kainuun liitto (Suomi)
3. Pohjois-Karjalan liitto (Suomi)
4. Pohjois-Pohjanmaan liitto (Suomi)
5. Merenkurkunneuvosto, Kvarken (Suomi)
6. Länsstyrelsen i Norrbottens län (Ruotsi)
7. Länsstyrelsen i Västerbottens län (Ruotsi)
8. Finnmark fylkeskommune (pääpartneri, Norja)
9. Troms fylkeskommune (Norja)
10. Nordland fylkeskommune (Norja)

Hankkeen työpaketit:
• Seamless freight transports chains of the future
• Security of supply and co-operation
• Electric aviation
• Green transport corridors

Lisätietoja New North hankkeesta Lapin liiton sivuilta

 


Lue uusin uutiskirje tästä:


Tutustu myös näihin uutisiin