WYNE-hankkeen innovointi- ja verkostoitumistapahtuma "luonnon parantava voima" 8.6 klo 11.00-17.00 Sirkkajärvellä

Whenever You Need Extreme (WYNE) -hankkeen innovointi- ja verkostoitumistapahtumat ovat saavuttaneet suuren suosion. Järjestämme nyt jo viidennen ja tämän hankkeen viimeisen ideointi- ja verkostoitumistapahtuman, jossa yhdistetään tulevaisuustieto alueemme ääriolosuhteisiin. Tällä kertaa teemana on luonnon parantava voima. Voit tutustua muihin hankkeen ääriolosuhteisiin Instagramissa. 

Tunturi-Lapin Kehitys ja Leader Tunturi-Lappi järjestävät yhteistyössä Turun Yliopiston Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksen kanssa ”Whenever You Need Extreme”-hankkeen innovointityöpajan to 8.6. klo 11.00-17.00.

Lisätietoja Lapin liiton rahoittamasta EAKR-hankkeesta ja tavoitteena olevasta ”Maailman puhtaimmasta innovaatioympäristöstä”, https://tunturilapinkehitys.fi/kehityshankkeet/whenever-you-need-extreme-wyne/.

Innovointitapahtuma: 

WYNE –hankkeen innovointitapahtumien vaihtuvina teemoina ovat Tunturi-Lapin luonnon äärimmäiset olosuhteet. Kesäkuun teemana on luonnon parantava voima.  

Tapahtuma järjestetään Tunturi-Lapissa Sirkkajärvellä, jossa voimme ruokailla ja kokoontua sisällä ja ulkona. Tarkoitus on, että yhteisen lounaan ja asiantuntija-alustusten jälkeen osallistujat kokoontuvat omiin ryhmiin huonolla ilmalla sisätiloissa ja hyvällä ilmalla ulkona.

Tapahtuman asiantuntijat alla olevien futuristien lisäksi
Heidi Jokela

Heidi Jokela on Polar Star Travelin ja Lapinluontoelämyksen valovoimainen yrittäjä ja luontoyhteysohjaaja. Rakkaus Lapin arktiseen luontoon on tuonut hänet Euroopasta Leville. Heidi on löytänyt arktisesta tunturiluonnosta taianomaisen voiman, joka on inspiroinut hänet luomaan ikimuistoisia elämyksiä tuhansille ja tuhansille matkailijoille. Hän rummuttaa mielellään kodassa tulen äärellä Lapin ikiaikaisissa energioissa. Voimaannuttava rumpurentoutus ja liikkuminen luonnossa on hänen tapansa päästää irti kiireisestä yrittäjän arjesta.

Hanna-Riina Vuontisjärvi

projektipäällikkö, luonnontuotealan kasvukoordinaattori-hanke

Miten Lappilaisen luonnon parantava voima saadaan purkkiin? Mitkä ovat kilpailuvalttejamme, mitkä haasteitamme luonnontuotteiden viemisessä metsästä maailmalle? Mitä uskomattomia asioita luonnontuotteiden tutkimuksessa on jo saatu aikaan?

Hanna on työskennellyt yli 14 vuotta muotoilun parissa aasialaisten, afrikkalaisten, pohjoisamerikkalaisten ja eurooppalaisten yritysten, tutkimuslaitosten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä hän työskentelee napapiirin yläpuolella hyödyntäen konseptimuotoilua ja käyttäjälähtöistä suunnittelua lappilaisten luonnontuotteiden arvoketjujen kehittämisessä. Hän rakentaa Länsi-Lapin luonnontuotealan strategiaa vuosille 2024 – 2028 yhdessä viiden Lapin kunnan luonnontuoteverkoston, yrittäjien, oppilaitosten ja tutkimusorganisaatioiden kanssa. Verkostossa on tällä hetkellä lähes 90 toimijaa.

Henna Takala

Green care/SOTE-palvelut asiantuntija

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä ja toimin tällä hetkellä osa-aikaisessa virassa Lapin hyvinvointialueella (LAPHA) vastaavana sosiaalityöntekijänä Kolarin toimipisteellä. Sosiaalityöntekijän ja sosiaalityön esihenkilön työtehtävistä minulla on yhteensä noin 13 vuoden työkokemusta kolmen eri nykyisen hyvinvointialueen kentältä.Toinen osio tämänhetkisestä työstäni muodostuu tällä hetkellä isoksi osaksi tutkijuudesta ja kouluttamisesta, työskentelen Tampereen yliopistossa tutkijana sosiaalityön hankkeessa ja teen sinne myös väitöskirjaa. Erityisesti sosiaalihuollon palveluiden saavutettavuus ja tavoitettavuus sekä hyvinvointi ovat minua kiinnostavia tutkimusteemoja. Kouluttamisessa omaa ydinosaamistani ovat työhyvinvointi ja tunnetaidot sekä luonto- ja eläinterapeuttiset menetelmät.Näiden lisäksi toimin sivutoimisesti yrittäjänä, minulla on Green Care-painotteinen yrittäjän ammattitutkinto ja tuotan muun muassa sosiaalihuollon  ammatillisia tukihenkilö- ja tukiperhepalveluja, lastensuojelun edunvalvontaa ja luento/koulutuspalveluja.

Hanna Lakkala

Tulevaisuuden Tutkimuskeskus

Kaisa-Maria Suomalainen

Tulevaisuuden Tutkimuskeskus

Aikataulu

Yhteiskuljetus, noin 16-paikkaisella bussilla

Meno
klo 09.00 Lähtö Enontekiön kunnantalolta
klo 10.00 Muonio SEO
klo 11.00 Levi, Myllyjoentie 2 (Kinos Safaris toimisto)-> Sirkkajärvi

Ohjelma (tarkempi ohjelmapaikka ja sisältö lähetetään osallistujille tapahtumaviikolla)
klo 11-12 Lounas
klo 12-16/17.00 Ohjelma, hyvällä säällä ulkoilmassa, pukeuduthan säänmukaisesti

Paluu
klo 17.00 Levi, Sirkkajärvi
klo 18.00 Muonio SEO
klo 19.00 Enontekiön kunnantalolle

Ilmoittautuminen ja mahdolliset ruoka-aine allergiat ke 7.6 mennessä: veli-matti.hettula@tunturilapinkehitys.fi sähköpostiin

Whenever You Need Extreme -hankkeen tulevien vuosien kunnianhimoisena tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin Tunturi-Lapin elinkeinopohjan laajentaminen matkailun lisäksi myös muille toimialoille ja siksi tarvitsemme innostuneita osallistujia mukaan tähän ulkona pidettävään innovointitapahtumaan! 

Lopputuloksena syntyvä Maailman puhtain innovaatioympäristö tuo alueelle kestävän kehityksen periaatteilla toimivia yrityksiä, uusia työpaikkoja sekä T&K-investointeja. 

Tervetuloa luomaan tulevaisuuden Tunturi-Lappia yhdessä Tunturi-Lapin Kehityksen, Leader Tunturi-Lapin ja Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksen kanssa! 

Lisätietoja tapahtumasta:

Veli-Matti Hettula, veli-matti.hettula[at)tunturilapinkehitys.fi 

P: +358(0)400415345 

Hanna Lakkala, hakrla(at)utu.fi 

P: +358(0)458000797 

 


Lue uusin uutiskirje tästä:


Tutustu myös näihin uutisiin