Kokeilu Tunturi-Lapissa todettiin hyväksi ja nyt toimintaa laajennetaan!


Avaa lehdistötiedote tästä: Yrityskoulutuskalenteri_lehdistötiedote_01062021__

www.yrityskoulutuskalenteri.fi laajenee 1.6 koko Lapin mittakaavaan!

Tunturi-Lapin Kehityksen ”Koronaexit -Yritysten koronavaikutusten jälkeiset toimenpiteet Tunturi-Lapissa” hanke päätoteuttajana sekä 11 tahoa/organisaatiota perustivat kesällä 2020 yhteistyössä Tunturi-Lapin yrityskoulutuskalenterin. Sivusto perustettiin yritysten toiveesta, koska yhtä aikaa oli olemassa monia yrityksien koronasta toipumiseen liittyviä ja tukevia hankkeita ja näin lukuisa koulutuksia tarjolla erikokoisille yrityksille.
Yrittäjille oli näin tarpeen tarjota yksi kokoava sivusto, joka toisi yrityksille suunnatut koulutukset yhteen paikkaan ja mistä tieto niihin koulutuksiin liittyen löytyisi. Sivusto oli syksyllä 2020 Tunturi-Lapin alueen kuntien koekäytössä ja se sai loppuvuodesta 2020 koko Lapin käyttäjiltä ja kouluttajilta hyvää palautetta.

Mukana olivat seuraavat 12 tahoa/organisaatiota:
Tunturi-Lapin Kehitys, https://tunturilapinkehitys.fi/
Muonion matkailun alueorganisaatio Discover Muonio, https://discovermuonio.fi/
Enontekiön kunta, https://enontekio.fi/
Kideve elinkeinopalvelut, https://www.kideve.fi/
Kolarin kunta, https://www.kolari.fi/
Lapin ammattikorkeakoulu, https://www.lapinamk.fi/fi
Ammattiopisto Lappia, http://www.lappia.fi/
Leader Tunturi-Lappi, https://leadertunturilappi.fi/
Muonion kunta, https://www.muonio.fi/
Lapin koulutuskeskus Redu, https://www.redu.fi/fi/Etusivu
Saamelaisalueen koulutuskeskus, http://www.sogsakk.fi/fi
Enontekiön matkailun alueorganisaatio Tosilappi, https://www.tosilappi.fi/

Vuoden vaihteessa 2021 alkoi tulla pyyntöjä jatkaa sivustoa ja toimintaa. Ajatus oli laajentaa sivuston toimintaa niin, että yrityksille tarjottavien livekoulutusten ja yritysklinikoiden lisäksi myös korona aikana esiin tulleiden etänä järjestettävien koulutustallenteiden verkkokauppa olisi apuna koronan jälkeiseen yritysten kehittämiseen. Tunturi-Lapin kuntien lisäksi myös muut Lapin kunnat ilmaisivat kiinnostuksensa tulla sivustolle ja toimintaan mukaan. Keväällä 2021 Tunturi-Lapin Kehitys haki hankkeelle jatkoaikaa toukokuun loppuun saakka ja sisälsi verkkokaupan yhdeksi hankkeen jatkotoimenpiteeksi. Tunturi-Lapin Kehitys haki keväällä 2021 Yrityskoulutus-sivustolle jatkajaa Lapissa toimivista yleishyödyllisistä tahoista. Neuvottelut eivät kuitenkaan päätyneet positiivisen ratkaisuun ja näin Tunturi-Lapin Kehitys jatkoi sivuston yhteyshenkilöiden/moderaattoreiden laajentamista ympäri Lappia.

Käyttöönottokoulutus pidettiin yritys- ja kuntatoimijoille 31.5 ja uusi sivusto julkistettiin 1.6.2021 klo 12.00. Sivustolle lisätään kesäkuun aikana uusia koulutuksia ja sivuille tehdään materiaalia myös englanninkielisenä.

”Tavoitteena on jatkossakin, että nykyiset ja tulevat suomalaiset sekä kansainväliset yrittäjät löytäisivät yrityskoulutuskalenterista heille sopivia koulutuksia omien yritystoimintojensa tueksi ja kehittämiseksi” kertoo Tunturi-Lapin Kehitys ry:n toiminnanjohtaja Veli-Matti Hettula.

www.yrityskoulutuskalenteri.fi sivuston ylläpidosta huolehtii Tunturi-Lapin Kehitys yhdessä Digi ja mainostoimisto Höyryn kanssa. Verkkokauppa toteutetaan Paytrailin ja tallenteet Vimeo palveluiden kautta.
”Yrityksille suunnattuja laadukkaita koulutuksia toivotaankin kouluttajilta nyt nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Kouluttajia haetaan ensisijaisesti Lapin kunnista toimivilta yrittäjiltä. Mikäli yrityskoulutuksia ei jostain aihepiiristä Lapin alueelta löydy niin yhteyshenkilöiden muodostama koulutusten moderaattoriryhmä vastaanottaa mielellään tapauskohtaisesti koulutusehdotuksia myös Lapin ulkopuolelta” kertoo Veli-Matti Hettula.

Sivuston yhteyshenkilöinä jatkossa toimivat:
Veli-Matti Hettula, Tunturi-Lapin Kehitys ry, veli-matti.hettula@tunturilapinkehitys.fi , Puh. +358400415345
Ella-Noora Polvi, Leader Tunturi-Lappi ry, ella-noora.polvi@tunturileader.fi, Puh. +358405790639
Mirva Juntti, Lapin AMK, mirva.juntti@lapinamk.fi
Eija Jussila-Salmi, Business Rovaniemi, eija.jussila-salmi@rovaniemi.fi
Maria Kiviniemi, Yrittäjien Itä-Lappi -hanke, maria.kiviniemi@italappi.fi
Sanna Aikio, Yritysneuvoja / Business Advisor, sanna.aikio@inari.fi

Lisätietoja, Veli-Matti Hettula
Tunturi-Lapin Kehitys / Fell Lapland Development
Toiminnanjohtaja / Executive Director
Tel: +358 (0)400 415 345
email: veli-matti.hettula@tunturilapinkehitys.fi
www.tunturilapinkehitys.fi
www.yrityskoulutuskalenteri.fi


Viestiä saa välittää eteenpäin!


Tutustu myös näihin uutisiin