"Riippumatto-meeting" WYNE-hankkeen elintarvike- ja luonnontuotealan innovointi- ja verkostointitapahtuma 26.8

Tervetuloa elintarvike- ja luonnontuotealan innovointi- ja verkostointitapahtumaan riippumattoihin hengailemaan!

Elokuussa järjestimme Maailman puhtaimman innovaatioympäristön eli ”Whenever you need extreme (WYNE)” –hankkeen ja Helsingin yliopiston hankkeen ”Polkuja tieteeseen ja tutkimusasemien T&K&I -palveluihin” ja Kilpisjärven tutkimusaseman kanssa yhteistyössä innovointitapahtuman ”Riippumatto-meeting” 26.8.2022. Tapahtuma järjestettiin metsässä riippumatoissa hengaillen ja rennosti uusia ideoita etsien ja ongelmia ratkoen!


Kuvat: Discover Muonio

Riippumatossa hengailun lomassa asiantuntijoiden alustamana innovoidaan ryhmissä. Luonnon voimakkaat värit ja Tunturi-Lapin puhdas luonto ovat keskeisessä roolissa. Erityisenä fokuksena tämän kertaisessa innovointitapahtumassa on luonnontuote- ja elintarvikealat, jotka saavat alueellamme kilpailuetua puhtaasta luonnosta ja luonnon voimakkaista väreistä vitamiineineen ja antioksidantteineen!  

Tapahtuma aloitetaan asiantuntijapuheenvuoroin. He tuovat oman näkemyksensä ja tulokulmansa päivän teemaan ja osallistuvat ryhmien ideointiin riippumatoissa hengailun ohessa.

Asiantuntijoina paikalla ovat:

Sirly Ylläsjärvi, Keittiömestari. TV-Kokki. Konsultti. Boutique hotellin omistaja.

”Oletko kuullut, että monet huippuviinit tulevat paikoista jossa rypäleet joutuvat kovalle rasitukselle? Päivällä on paahtavan kuuma ja yöllä lämpö laskee hyvinkin viileäksi. Lapin marjat käyvät läpi saman prosessin ja siihen kun lisätään maailman puhtain ilma, voidaan todeta, että meillä on jotain mikä on kultaakin arvokkaampaa. Olisiko tässä jopa jotain mystistä ja maailmaa parantavaa?”

Kyllikki Kurki, joka on Tunturi-Lapin alueen luonnontuotealan pioneereja.

Työelämässä olen toiminut opetustyössä ja yrittäjänä. Luonto on ollut läheinen minulle aina. Sieniä ja marjoja poimin jo lapsena Karjalan metsissä. Aikuisikäni olen asunut Länsi-Lapissa Muoniossa. Täällä mukaan keruuseen ovat tulleet niin villiyrtit, mahla, katajanmarjat sekä sienien käytön kirjo on monipuolistunut.

Lisäksi Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen (TuTu) WYNE –hankkeen asiantuntijat fasilitoivat tapahtumaa ja tuovat innovointiin tulevaisuustietoa purtavaksi.

Paikka: Muonio, Pienen Harjujärven virkistysalue. Risteys, josta tie kääntyy pohjoisesta tullessa oikealle Harjujärvelle on osoitteessa Torniontie 1819:

https://maps.app.goo.gl/1VF4WQJydwSTJuWp8

Hiekkatietä ajetaan perille asti niin pitkään että tulee P-kyltti. Koordinaatit tien päähän on tässä:

https://maps.app.goo.gl/wDcs36VpouQRkwNL9

Alustava aikataulu:
11.00-12.00 Yhteislounas, jolloin asiantuntijapuheenvuorot alkavat samalla kun syömme lounasta
12.00-12.30 Jakaantuminen ryhmiin, riippumattoihin ym. alustoille rennosti hengailemaan
12.30-14.30 Innovointi ryhmissä: Rentoa ideointia, ongelmien ratkaisua ja uusien yhteistyömahdollisuuksien miettimistä.
14.30-15.30 Pullakahvit ja yhteistä keskustelua ja ideoiden purkua.

15.30-17.00 Rentoa (myöhemmin tarkennettavaa) ohjelmaa.

Ilmoittautumiset ke 24.8.2022 klo 16.00 mennessä tästä->   ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Whenever You Need Extreme -hankkeen tulevien vuosien kunnianhimoisena tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin Tunturi-Lapin elinkeinopohjan laajentaminen matkailun lisäksi myös muille toimialoille ja siksi tarvitsemme innostuneita osallistujia mukaan tähän ulkona pidettävään innovointitapahtumaan! Lopputuloksena syntyvä Maailman puhtain innovaatioympäristö tuo alueelle kestävän kehityksen periaatteilla toimivia yrityksiä, uusia työpaikkoja sekä T&K-investointeja. Tervetuloa luomaan tulevaisuuden Tunturi-Lappia yhdessä Tunturi-Lapin Kehityksen, Leader Tunturi-Lapin ja Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksen kanssa!

Lopputuloksena syntyvä Maailman puhtain innovaatioympäristö tuo alueelle kestävän kehityksen periaatteilla toimivia yrityksiä, uusia työpaikkoja sekä T&K-investointeja.

Tervetuloa luomaan tulevaisuuden Tunturi-Lappia yhdessä Tunturi-Lapin Kehityksen, Leader Tunturi-Lapin ja Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksen kanssa!

Lisätietoja tapahtumasta:

Veli-Matti Hettula, veli-matti.hettula[at)tunturilapinkehitys.fi
P: +358(0)400415345

Hanna Lakkala, hakrla(at)utu.fi
P: +358(0)458000797

Hannu Autto, hannu.autto(at)helsinki.fi
P: +358(0)294120300

 


Lue uusin uutiskirje tästä:


Tutustu myös näihin uutisiin